Italia tunnetaan parhaiten pastoistaan ja pizzoissaan, joissa liha ei välttämättä ole tärkeimmässä roolissa, mutta vahvasti lihaan pohjautuvia ruokia. Alle listattu muutamia tärkeimpiä italialaisia liharuokia.
- Arrosticini on Abruzzon alueelta lähtöisin oleva lihavarras. Lammasvartaat muistuttavat hieman turkkilaista kebabia.
- Braciolone on liharulla, jonka täytteeksi on laitettu ainakin juustoa ja yrttejä, mutta muutakin voidaan käyttää.
- Cacciatore kääntyy kirjaimellisesti metsästäjäksi ja sillä viitataan usein ”metsästäjän tapaan” valmistettuun kanaan. Muita perusraaka-aineita ova sipuli, tomaatti, paprika ja yrtit.
- Milonalainen vasikanleike (cotoletta alla milanese) on Italian ulkopuolellakin suosittu leike.
- Osso buco (tai Ossobuco) on yleisimmin naudanpotkasta valmistettava pataruoka. Liharuoka on alun perin lähtöisin Milanon seudulta. Se tarjotaan perinteisesti risoton tai gremolatan kanssa.