Italia tunnetaan parhaiten pastoistaan ja pizzoissaan, joissa liha ei välttämättä ole tärkeimmässä roolissa, mutta vahvasti lihaan pohjautuvia tunnettuja ruokia Italiassa on. Alle listattu muutamia tärkeimpiä italialaisia liharuokia.
- Arrosticini on Abruzzon alueelta lähtöisin oleva lihavarras. Lammasvartaat muistuttavat hieman turkkilaista kebabia.
- Bistecca alla fiorentina on Toscanassa ja erityisesti Firenzessä suosittu suosittu tuhti naudan leike. Siihen käytetään paksua T-bone-pihviä, joka maustetaan vain suolalla ja pippurilla. Se nautitaan yleensä yksinkertaisten lisukkeiden kanssa.
- Braciolone on liharulla, jonka täytteeksi on laitettu ainakin juustoa ja yrttejä, mutta muutakin voidaan käyttää.
- Cacciatore kääntyy kirjaimellisesti metsästäjäksi ja sillä viitataan usein ”metsästäjän tapaan” valmistettuun kanaan. Muita perusraaka-aineita ova sipuli, tomaatti, paprika ja yrtit.
- Milonalainen vasikanleike (cotoletta alla milanese) on Italian ulkopuolellakin suosittu leike. Se valmistetaan yleensä vasikanlihasta, joka on leikattu ohueksi pihviksi ja jossa on luu keskellä.
- Osso buco (tai Ossobuco) on yleisimmin naudanpotkasta valmistettava pataruoka. Liharuoka on alun perin lähtöisin Milanon seudulta. Se tarjotaan perinteisesti risoton tai gremolatan kanssa.