Gremolata – italialainen mausteseos

Gremolata italialasta lähtöisin oleva mausteseos, joka soveltuu hyvin erityisesti kalan, mutta myös lihan maustamiseen. Sitä käytetään usein mm. Cotoletta alla milanese (milanonleikkeen) ja ossobucon maustamiseen.

Gremolata

Gremolataan normaaleihin pääraaka-ainesiin kuuluvat:

  • sitruunan kuorta (voi olla myös muuta sitrushedelmää)
  • persilja
  • suola
  • valkosipuli
  • öljy

Lisäraaka-aineina voidaan käyttää myös muita yrttejä kuten korianteria, minttua tai salviaa. Joissain versioissa käytetään myös piparjuurta tai peccorino-juustoa.

Gremolataohjeita

Gremolata-mausteseos kokonaisten kalojen maustamiseen (Meira)

Gremolata (HS)

Gremolata (Dan Sukker)