Cannoli – Sisilialaiset herkkutötteröt

Cannoli on Italian Sisiliasta lähtöisin oleva jälkiruoka. Joskin nykyään sitä tarjoillaan melko laajasti ympäri Italiaa ja on se levinnyt saapasmaan ulkopuolellekin. 10-20 senttimetrin pituisen, tötterönmuotoisen rapean taikinarullan sisään laitetaan makeaa kermaista täytettä, kaikkein perinteisimmin ricottajuustoa, jota on maustettu sokerilla ja vaniljalla.

Sisilialainen jälkiruoka cannolit

Cannolin päälle laitetaan koristeeksi yleensä tomusokeria. Sana cannoli on itse asiassa monikkomuoto sanasta pikkuputki ja Italiassa yksittäiseen rullaan viitattaisiin oikeankielisesti yksilömuodolla cannolo.

Cannolli-reseptit

Cannolit (Arla)

Makeat Cannoli-tötteröt (Tuperware)

Sisilialaiset cannollit (La vita gustosa)