Sangria – Espanjalainen juomasekoitus

Sangria on Espanjasta ja Portugalista lähtöisin oleva, punaviinipohjainen alkoholisekoitus, joka on toki levinnyt muuallekin, myös Suomeen asti. Juomasekoituksen nimi tulee sanasta sangre(veri), jolla viitataan sen väriin. Sangria-reseptejä on erilaisia perusraaka-aineena toimii aina punaviini(perinteisimmin Riojan alueelta), johon lisätään hedelmän palasia. Usein käytettyjä hedelmiä ovat esimerkiksi persikka, omena, päärynä, ananas, lime tai erilaiset marjat.

Espanjalainen sangria

Usein juomaa myös makeutetaan sokerilla, appelsiinimehulla tai muilla virvoitusjuomilla. Jotkut myös terästävät sitä vahvemmalla alkoholilla kuten esim. brandylla tai hedelmäliköörillä. Tämänkin vuoksi tarjoillun sangrian alkoholipitoisuuksissa voi olla suuria eroja. Miedompaan ja nimenomaan colalla tai muulla virvoitusjuomalla jatkettuun juomaan viitataan Espanjassa yleensä sangrian sijaan sanalla tinto verano.

Latinalaisessa Ameriksassa hyvin samankaltaiseen juomasekoitukseen viitataan sanalla Clericó.