Choripán on Latinalaisen Amerikan versio hodarista. Erityisesti se tunnetaan argentiinalaisena ruokalajina, mutta se on suosittu myös Argentiinan lähialueilla esim. Chilessä, Boliviassa, Perussa ja Uruguayssa. Ruoan nimi on yhdistelmä espanjankielen sanoista chorizo ja pan. Valkoisen ranskanleivän (pan francés) väliin laitetaan grillattu chorizo-makkara.
Choripánin väliin voidaan laittaa monenlaistakin kastiketta. Varsinkin Argentiinassa chimichurri on kuitenkin ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto. Choripán on suosittua katuruokaa ja sitä syödään monenlaisissa tilanteissa, myös esim. osana asadoa, mutta erityisen suosittua ruokaa se on jalkapallo-otteluiden yhteydessä Argentiinassa.
Choripan reseptejä
Argentiinalaiset choripánit (Soppa 365)
Choripan – argentiinalaiset makkarapatongit (Lidl)