Kapsalon – Hollantilainen kebab alumiinivuassa

Kapsalon on spesifi hollantilainen kebabannos, jossa ruoka on ladottu alumiinivuokaan. Kapsalon tarkoittaa kirjaimellisesti parturia ja nimi juontaa juurensa erikoiseen annokseen, joka tehtiin rotterdamilaisessa kebabpaikassa lounastavalle parturille. Annoksesta muodostui yllättäen hitti, jota muutkin halusivat syödä ja levisi myös muualle Rotterdamiin ja sen jälkeen muualle Hollantiin.

Kapsalonissa aluksi alumiinivuoan pohjalle laotaan ranskalaisia perunoita. Seuraavana kerroksena näiden päälle laitetaan kebablihaa. Tämän jälkeen tulee kuitenkin hollantilainen erikoisuus eli näiden päälle laitetaan goudajuustoa ja lämmitetään sen verran että juusto sulaa kebabin päälle. Tämän päälle laitetaan kasvikset ja lopuksi kastikkeet, jotka ovat yleensä valkosipulikastike ja sambal tai muu tulinen kastike. Ensinäkemältä kapsalon vaikuttaa päältään salaatilta, mutta rasvaisemmat ainekset on jemmattu pohjalle.

Kapsalonista löytyää tietysti myös versioista, joissa liha on korvattu kanakebabilla.