Burgundin pata – Tunnetuin ranskalainen pata

Burgundin pata ( Boeuf bourguignon) on yksi tunnetuimpia ranskalaisen keittiön pääruokia. Kyseessä ei kuitenkaan ole stereotyyppisen hienosteleva ranskalaisen keittiön tuotos, vaan lihaisa talonpoikainen pataruoka, jota on syytä kuitenkin hauduttaa varsin pitkään.

Padan nimi viittaa Burgundin viinialueeseen, mutta tästä huolimatta se on ollut ja on suosittu ruoka muuallakin Ranskassa ja nimi viittaa ennen kaikkea viinin käyttöön ruuan valmistuksessa. Valmistusviiniksi voisi suositella täyteläistä, mutta nuorta punaviiniä. Viinin ohella keskeisiä raaka-aineita ovat naudanliha, pekoni porkkana, sipuli, hillosipuli ja sienet.

Burgundinpata tunnetuin ranskalainen pata

Burgundinpatareseptejä

Täyteläinen burgundinpata (Hellapoliisi)

Burgundin pata (Kotiliesi)

Burgundinpata (Viinilehti)

Burgundin pata (Arla)