Burgundin pata – Tunnetuin ranskalainen pataruoka

Burgundin pata (ranskaksi Boeuf bourguignon) on yksi tunnetuimpia ranskalaisen keittiön ruokia. Kyseessä ei kuitenkaan ole stereotyyppisen hienosteleva ranskalaisen keittiön tuotos, vaan lihaisa talonpoikainen pataruoka, jota on syytä kuitenkin hauduttaa varsin pitkään.

Burgundin padan viini

Padan nimi viittaa Burgundin viinialueeseen, mutta tästä huolimatta se on ollut ja on suosittu ruoka muuallakin Ranskassa ja nimi viittaa ennen kaikkea viinin käyttöön ruuan valmistuksessa. Valmistusviiniksi voisi suositella täyteläistä, mutta nuorta punaviiniä.

Burgundinpata tunnetuin ranskalainen pata

Viinin ohella keskeisiä raaka-aineita ovat naudanliha, pekoni porkkana, sipuli, hillosipuli ja sienet. Joskus burgunpinpadasta nähdään myös versioita, joissa nauta on korvattu riistalihalla.

Burgundinpatareseptejä

Ranskalainen burgundinpata (Anna)

Burgundin pata (Kotiliesi)

Burgundinpata (Viinilehti)

Burgundin pata (Arla)