Burgundin pata – Ranskan tunnetuin pataruoka

Burgundin pata( Boeuf bourguignon) on yksi tunnetuimpia ranskalaisen keittiön pääruokia. Kyseessä ei kuitenkaan ole stereotypisen hienosteleva ranskalaisen keittiön tuotos, vaan lihaisa talonpoikainen pataruoka, jota on syytä kuitenkin hauduttaa varsin pitkään.

Padan nimi viittaa Burgundin viinialueeseen, mutta tästä huolimatta se on ollut ja on suosittu ruoka muuallakin Ranskassa ja nimi viittaa ennen kaikkea viinin käyttöön ruuan valmistuksessa. Tämän ohella keskeisiä raaka-aineita ovat naudanliha, pekoni porkkana, sipuli, hillisipuli ja sienet.

Burgundinpata

Burgundinpatareseptejä

Täyteläinen burgundinpata (Hellapoliisi)

Burgundin pata (Kotiliesi)

Burgundinpata (Viinilehti)

Burgundin pata (Arla)