Pasta carbonara – Italian klassinen pekonipasta

Pasta carbonara on tunnetuimpia italialaisia pastaruokia. Se on ennen kaikkea Rooman ja sen ympäristön, Lazion alueen keittiöön liitetty ruoka, mutta nykyään suosittu pastaruoka koko Italiassa ja oikestaan koko maailmassa. Joskus siihen viitataan myös miilunpolttajan pastana.

Toisin kuin joskus Italian ulkopuolella, carbonarassa ei tosiaankaan tulisi käyttää kermaa, nestemäisiä aineita ovat pelkästään kananmunat ja juusto.

Pasta Carbonara

Carbonaran juusto

Juusto on Carbonaran keskeinen raaka-aine. Oikeaoppisen carbonaran juuston tulisi olla joko pecorinoa tai parmigianoa.

Carbonaran pasta

Carbonassa voi käyttää eri pastatyyppejä. Perinteisesti kaikkein suosituin on kuitenkin spagetti. Muita usein käytettyjä ovat fettucine, rigatoni ja linguine. Kuitenkin yleisemmin suosittuja pastoja ovat pitkulaiset pastatyypit.

Carbonaran liha (pekoni)

Aidossa italialaisessa carbonarassa käytetään erityistä italialaista pekonia, pancettaa tai sitä muistuttavia paikallisia vastineita. Muualla korvikkeina käytetään myös “normaalia” pekonia.

Carbonararesepetejä

Pasta carbonara (K-Ruoka)

Pasta Carbonara – se AITO resepti (MTV)

Pasta Carbonara (Reseptitaivas)

Pasta carbonara (Lidl)