Limoncello on Italiasta lähtöisin oleva sitruunalikööri. Sitruunoista saadaan tietysti myös Limoncellon tunnistettava keltainen väri. Limoncelloa tuotetaan ennen kaikkea Etelä-Italiassa ja siellä erityisesti Napolin Lahden ympäristössä. Siihen saatetaan varsinkin Pohjois-Italiassa viitata myös nimellä limoncino.
Juoman täsmällistä historiaa ei tunneta, mutta sitä on tuotettu varmuudella ainakin yli sadan vuoden ajan. Limoncellon alkoholipitoisuudet saattavat vaihdella enemmänkin, mutta ovat tyypillisimmin 25-30 prosentin välillä.
Limencello tarjoillaan tyypillisemmin aterian jälkeen digestiivinä. Limoncello on myös tapana tarjota kylmänä ja usein myös jäähdytetyistä pikkulaseista.
Limoncellosta on myös hieman erilaisia variaatioita. Esimerkiksi Arancellossa on sitruunan sijaan käytetty appelsiineja ja pistachiocelloa on maustettu pistaasipähkinöillä.