Saslik – Venäläinen liharuoka

Saslik (шашлык) on venäläisen keittiön tunnetuimpia ruokia. Toki se on Venäjän ohella suosittu ruoka myös muissa entisen Neuvostoliiton alueen maissa. Kyseessä on hieman kebabia muistuttava liharuoka, jossa lihapaloja grillataan vartaassa. Sitä saa muodollisemmissa ravintoloissakin, mutta myös kebabin tapaan pikaruokakojuista. Liha on tyypillisemmin possua, mutta muitakin lihoja saatetaan joskus kutsua saslikiksi.

Sasliki venäläiset lihavartaat

Perinteisesti saslik-lihaa marinoidaan yön yli etikkapohjaisessa tai muussa happamassa kastikkeessa, jota on maustettu sipulilla, valkosipulilla ja yrteillä. Lihapalat pujotetaan metallivartaisiin ja valmistetaan hitaasti grillissä tai avotulella. Saslikin kanssa tarjoillaan lisukkeita, joita Suomessakin tarjoillaan grilliruoan kanssa: perunoita eri muodossa ja simppeleitä salaatteja.

Saslik-reseptejä

Saslik eli venäläiset vartaat (Unilever)

Saslik-vartaat (K-Ruoka)

Saslik-vartaat (Meillä Kotona)