Saksalainen Currywurst – Makkara currysoosilla

Currywurst on saksalainen, alun perin Berliinistä lähtöisin oleva makkarapohjainen pikaruoka, jonka erikoispiirre on maustettu kastike, jossa tomaattipohjaisen kastikkeen, tai ehkä joskus vaan ketsupin päälle on heitetty currya.

Currywurstin makkara on aina bratwurst. Se leikataan viipaleiksi, jotka pyöritellään currylla maustetussa ketsupissa tai tomaattimurskassa. Currywurst tarjotaan Sakssa normaalisti ranskalaisten perunoiden tai sämpylän kanssa.

Saksalainen currywurst ranskalaisilla

Alun perin bratwurstin ja curryn yhdistelmän kehitti berliiniläinen Herta Heuwer vuonna 1949 brittiläisten miehittäjien tuoman curryn ansiosta. Nykyään erityisesti Berliinissä, mutta myös muualla Saksassa currywursteja myydään pikaruokakojuissa(Imbiss) ja tarjoillaan pahvilautasilta sekä syödään pienellä kertakäyttöhaarukalla.

Currywurst-annos on kuitenkin varsin helppoa varmistaa myös kotona. Saksalaistyyppisellä bratwurstilla, ketsupilla, curryllä ja näiden kumppanina sämpylällä ja/tai ranskalaisilla pääsee jo pitkälle.

Currywurst-reseptejä

Berliinin paras herkku: Currywurst (ET-Lehti)

Nopea currywursti (HK)

Saksalainen currywurst ranskalaisilla (Lily)

Currywurst (Bööga)