Currywurst – Berliiniläinen currymakkara

Currywurst on saksalainen, alun perin Berliinistä lähtöisin oleva makkarapikaruoka, jonka erikoispiirre onmaustettu tomaattisose tai ehkä joskus vaan ketsuppi ja sen päälle heitetty curry. Ruoka valmistetaan braatwurstista, leikkaamalle se viipaleiksi, jotka pyöritellään currylla maustetussa ketsupissa tai tomaattimurskassa. Currywurst tarjotaan yleensä ranskalaisten perunoiden tai sämpylän kanssa.

Alun perin bratwurstin ja curryn yhdistelmän kehitti berliiniläinen Herta Heuwer vuonna 1949 brittiläisten miehittäjien tuoman curryn ansiosta. Nykyään Berliinissä, mutta myös muualla Saksassa currywursteja myydään pikaruokakojuissa ja tarjoillaan pahvilautasilta sekä syödään pienellä kertakäyttöhaarukalla. Currywurst-annos on kuitenkin varsin helppoa varmistaa myös kotona.