Kiinalaiset kasvisruoat

Kiinalainen keittiö tarjoaa kasvissyöjille monenlaisia ruokavaihtoehtoja. Alle listattu esimerkkejä kiinalaisista kasvisruoista.

Kiinalainen kasvisruoka

Kiinalaisia kasvisruokia

  • Changshan tofu(长沙臭豆腐) on ehkä Kiinan oudompi kasvisruokia, joka on suosittua erityisesti Hunanin maakunnassa sisämaassa. Togu fermentoidaan erityisellä tekniikalla, mikä antaa sille voimakkaan ja hieman pistävän hajun
  • Kiinalainen Bhel on intialaiskiinalaisen fuusiokeittiön ruokalaji, jota myydään usein sopuhintaan katukojuista. Nuudelien kanssa on ainakin kaalia, mutta usein myös muita kasviksia kuten paprikaa, sipulia ja porkkanaa. Sitä maustetaan ainaki soijakastikkeella isolla määrällä valkosipulia.
  • Luo Han Zhai (羅漢齋) on ruokalaji, johon saatetaan englanniksi viitata myös nimellä Buddha’s delight. Alkujaan se oli erityisen suosittu buddhalaisten munkkien ruokalaji. Käytännössä se on soijakastikkeessa paistettuja kasviksia ja sieniä.
  • Suānlàfě (酸辣粉) on erityisesti sichuanilaisessa keittiössä suosittu kasvisnuudeliruoka. Paikalliseen tapaan se on varsin mausteista. Makua tuovat chili, riisiviinietikka, maapähkinät, soijapavut ja valkosipuli.
  • Tomaatti-munapaistos(番茄炒蛋/西紅柿炒雞蛋) on yksinkertainen hieman shaksukkaa, muistuttava simppeli kiinalainen kasvisruoka, jonka raaka-aineet ovat kananmunat ja tomaatti.
  • Zhajiangmian on erityisesti Pekingissä suosittu ruokalaji, jossa tarjoillaan nuudeleita mustapapukastikkeessa. Tyypillisiä siihen käytettyjä kasviksia ovat kurkku, retiisi ja kevätsipuli.