Itävalta ei ole Euroopan suurimpia tai tunnetuimpia viinimaita, mutta siellä tuotetaan kuitenkin laadukkaita kuivia valkoviinejä, jotka on usein valmistettu Grüner Veltliner-rypäleistä. Itävaltalaiset viinit saivat 1980-luvun puolivälissä huonon maineen joidenkin tuottajien lisättyä glykoolia viiniin, mutta osittain sen takia viinin valmistusta säädelläänkin nykyään poikkeuksellisen tarkkaan.
Viinejä tuotetaan oikeastaan vain maan itäosassa Ala-Itävallan ja Burgenlandin osavaltioissa ja osa viinintuotantoalueista sijaitsee heti pääkaupunki Wienin ulkopuolella.
Itävallan viinialueet
- Carnuntum
- Eisenberg
- Kamptal
- Kremstal
- Mittelburgenland
- Neusiedlersee
- Thermenregion
- Traisental
- Wachau
- Wagram