Intialaisen ruokakulttuurin mielenkiintoisia piirteitä on se, että se tarjoaa paljon vaihtoehtoja kasvisyöjälle. Alle on listattu intialaisia kasvisruokia
Intialaiset kasvisruoat
- Aloo gobi on runsaasta kurkumalla maustamisen myötä väriltään keltainen ruokalaji, jonka pääraaka-aineita ovat peruna ja kukkakaali.
- Dum aloo on kasvisruoka, jossa kuoritut ja uppopaistetut perunat tarjoillaan mausteisessa jugurtti- ja maapähkinäpohjaisessa kastikkeessa.
- Palak paneer on kasvisruoka, jonka pääraaka-aineita ovat paneerjuusto ja pinaatti.
- Rajma on paksussa kastikkeessa ja riisin kanssa tarjoiltavia papuja.
- Vada pav on intialainen versio voileivästä ja erityisen suosittu katuruokana. Se koostuu yksinkertaisimmillaan sämpylästä, jonka sisään laitetaan valkosipulilla, kurkumalla ja sinapin siemenillä maustettu uppopaistettu perunamyky. Lisämausteksi tulee chutneya ja vihreää chiliä.