Churro – Espanjalainen munkki

Churro on Espanjasta lähtöisin oleva ”herkkupötkylä”. Erityisen suosittuja Churrot ovat Madridin alueella, jossa on paljon niihin erikoistuneita kahviloita. Churroon tai muistuttaviin leivonnaisiin voi tosin törmätä myös Espanjan ulkopuolella, erityisesti Latinalaisessa Amerikassa.

Churroja syödään varsinkin Espanjassa usein aamupalaksi, mutta ne soveltuvat hyvin myös jälkiruuaksi ja erityisesti Latinalaisessa Amerikassa niitä syödään usein jälkiruokana.

Espanjalainen Churro

Churroa voisi luonnehtia pitkulaiseksi, mutta kapeaksi uppopaistetuksi munkiksi, joka on kieritelty sokerissa ja joskus myös kanelilla. Usein churrot kuitenkin tarjoillaan vielä paksun suklaisen kaakaon kanssa, johon leivonnaista sitten dipataan.

Churroreseptejä

Churros (K-Ruoka)

Churrot ja suklaakastike (Liemessä)