Chimichanga – Uppopaistettu burrito

Chimichanga eli uppopaistettu burrito on TexMex-keittiössä ja USA:n etelävaltiossa suosittu ruokalaji. On epäselvää onko ruokalaji syntynyt alun perin Meksikon puolella vai Arizonassa USA:ssa.

Erään tarinan mukaan eräässä Tucsonin meksikolaisessa ravintolassa kokki tiputti vahingossa ylijääneen burriton rasvakeittimeen ja näin syntyi chimichanga. Toisissa historiankirjoituksissa burriton rasvakeittäminen oli vain meksikolaiselle ravintolalle keino tavoittaa enemmän amerikkalaisia asiakkaita. Chimichanga on kuitenkin yleensä vain puolikkaaseen burrittolättyyn kääritty rulla.

Chimichangan täyttövaihtoehdot ovat moninaiset kuten burritossa muutenkin. Tyypillisiä täytteitä ovat kuitenkin riisi, pavut, jauheliha ja kana. Sen kanssa tarjoillaan tyypillisesti erilaisten salsojen, guacamolen tai hapankerman kanssa.

Chimichanga-reseptejä

Chimichanga – uppopaistettu burrito (MTV)

Chimichanga (Sillä Sipuli)

Chimichanga-resepti (Akseli Herlevi)