Ranskalainen Rillette

Rillette on perinteinen ranskalainen liharuokalaji, joka on usein osa esimerkiksi charcuterie-lautaa tai alkupalan osana. Rillette on tiivistetysti sanottuna pehmeää säilykkeeksi tuotettua lihalevitettä. Rillette tarjoillaan yleensä huoneenlämpöisenä paksuna kerroksena leipäpalan päällä pateiden tapaan.

Klassisimpia rilletten lihoja ovat ankka ja hanhi, mutta sitä voidaan tehdä myös muista riistalinnuista, kanasta, jäniksestä tai myös porsaasta.

Ranskalainen rillette

Rillette valmistetaan hauduttamalla liha hitaasti matalassa lämpötilassa yhdessä rasvan ja mausteiden kanssa. Haudutettu liha revitään säikeiksi, ja sekoitetaan kypsennyksen aikana irronneen rasvan kanssa. Liha-rasvaseos purkitetaan steriileihin astioihin ja peitetään sulalla rasvalla, mikä estää ilman pääsyn ja pidentää säilyvyyttä.