Pâté tai suomalaisittain patee on ranskalaisen keittiöstä lähtöisin oleva ruokalaji, joka on sittemmin levinnyt laajalle ympäri maailmaa. Patee on käytännössä uunivuoassa vesihauteessa kypsennetty taikina- tai silavapäällyksinen mureke.
Siihen usein käytettyjä raaka-aineita ovat on valmistettu lihamurska sisäelimet kuten maksa, munuaiset ja sydän. Mukana on myös silavaa tai rasvaa, ehkä sipulia tai valkosipulia ja muita mausteita. Patee on kuitenkin hieman työläs ruokalaji valmistaa itse alusta alkaen.
Raaka-aineet kypsennetään umpinaisessa uunivuoassa ja jäähtymisen jälkeen sitä säilytetään jääkaapissa tai vastaavassa kylmässä paikassa. Patee myös tarjoillaan yleensä kylmänä.
Pâtéeta syödään usein osana alkupaloja voileipäkeksien tai leipien kanssa sekä osana Charcuterie-lankkua.