Ranska tunnetaan ruoan osalta monenlaisista asioista, mutta ranskalainen keittiö on luonut myös useita mielenkiintoisia liharuokia. Alle listattu muutamia tärkeimpiä ranskalaisia liharuokia.

- Andouillette on perinteinen porsaan tai vasikan sisäelimistä valmistettava makkara. Andouillette on tyypillisesti voimakkaan mausteinen.
- Burgundin pata (ranskaksi Boeuf bourguignon) on tuhti pataruoka ja Ranskan tunnetuin pataruoka. Burgundin pata sopii erityisen hyvin kylmän talvipäivän ruoaksi. Punaviini ohella padan keskeisiä raaka-aineita ovat naudanliha, pekoni porkkana, sipuli, hillosipuli ja sienet.
- Cassoulet on eteläranskalainen pataruoka, johon tulee ainakin siankylkeä, papuja ja valkosipulia.
- Chateaubriand on ehkä ranskan tunnetuin pihvi. Se valmistetaan yleensä naudan sisäfileestä ja se tarjoillaan yleensä kokonaisena palana, joka on paistettu medium rare -kypsyyteen. Se tarjoillaan tarjoillaan perinteisesti persiljavoin ja raastetun piparjuuren kera.
- Saucisse de Toulouse(toulousen makkara) on Ranskan tunnetumpia makkaroita. Se valmistetaan sianlihasta ja maustetaan valkosipulilla, timjamilla sekä mustapippurilla.