Pierogit ovat Itä-Euroopassa suosittuja piirakoita. Tunnetuin sana on puolan pierogi, mutta vastaavat piirakat tunnetaan muissa Itä-Euroopan maissa hieman eri nimillä, esimerkiksi Ukrainassa nimellä Varenyky.
Pierogit voidaan valmistaa joko keittämällä, paistamalla tai uppopaistamalla. Pienehköt pierogit soveltuvat alkuruoaksi tai välipalaksi, mutta saa näitä enemmän napostelemalla vatsansa myös nopeasti täyteen.
Pierogit ovat olleet myös siinä näppärä pasteijaruoka, että niiden täytteeksi on voinut laittaa melkein mitä vaan ylijäämää tai kohta vanhaksi menevää. Kotona tehdessä valmistus on kuitenkin hieman aikaa vievä ja pidempi prosessi.
Useimmin pierogeissa on suolaisia täytteitä kuten lihaa, perunaa, sieniä, juustoja tai kasviksia(usein kaalia tai pinaattia). Pierogeihin voidaan laittaa kuitenkin myös makeampia täytteitä kuten hilloja tai marjoja, jolloin ne tarjoillaan hapankerman kanssa.