Ceviche on eteläamerikkalainen klassikkoruoka, joka on alun perin kotoisin Perun ja Ecuadorin alueilta. Se koostuu tuoreesta kalasta, joka kuutioidaan pieniksi paloiksi ja raakakypsennetään limettipohjaisessa marinadissa. Hapokas marinadi ja sen mausteet, kuten chili ja korianteri, tekevät kylmänä tarjoiltavasta cevichestä raikkaan kalaruoan.
Cevichessä tärkeintä on käyttää tuoreita raaka-aineita. Suomalaisille toimivia kaloja ovat kuha tai lohi. Liemessä tulee olla happoa, kuten limen tai sitruunanmehua, sekä suolaa. Mausteet, kuten chili, tuovat makuun potkua.
Ceviche kannattaa valmistaa korkeintaan neljä päivää sitten pyydetystä kuhasta tai kolme päivää sitten pyydetystä lohesta. Ceviche tulisi nauttia mahdollisimman tuoreena, tai viimeistään seuraavana päivänä valmistuksesta ja säilytä aina jääkaapissa. Ceviche syödään yleensä alkuruoka, mutta jos se tarjotaan pääruokana, voi sen kanssa tarjota perunaa tai salaattia.