Meksikolainen keittiö tunnetaan parhaiten tacoistaan ja muista erilaisista täytetyistä maissiletuistaan, mutta paikalliseen keittiöön kuuluu myös muutamia mielenkiintoisia keittoja. Alle on listattu muutamia tärkeimpiä meksikolaisia keittoja.
Meksikolaiset keitot
- Caldo de queso on Luoteis-Meksikon Sonoran suunnalta lähtöisin oleva keitto, joka on saanut nimensä paikallisen quesco-juuston mukaan. Kasvissyöjälle sopivan keiton muut raaka-aineet ovat peruna, sipuli, tomaatti, vihreät chilit, oregano ja tomaattipyree.
- Caldo de queso on kalakeitto, johon tulee kanan ohella, kikherneitä, herneitä ja porkkanaa. Sitä maustellaan valkosipulilla, kuminalla ja chipotle-chilillä. Tarjoillessa siihen lisätään avokadosiivuja, limeä ja juustopaloja.
- Mole de olla kaktuskeitto, jonka muita pääraaka-aineita ovat peruna, vihreät pavut, maissit ja kesäkurpitsa.
- Tortillakeitto(sopa de tortilla) on ehkä tunnetuin meksikolainen keitto, joka on saanut nimensä siihen lisättävien tortillapalojen mukaan. Muita tärkeimpiä raaka-aineita ovat tomaatti, sipuli, valkosipuli, chili ja monet muut vapaavalintaiset mausteet. Jos siihen laitetaan lihaa on se yleisimmin kanaa