Meksikolaiset keitot

Meksikolainen keittiö tunnetaan parhaiten tacoistaan ja muista erilaisista täytetyistä maissiletuistaan, mutta paikalliseen keittiöön kuuluu myös muutamia mielenkiintoisia keittoja. Alle on listattu muutamia tärkeimpiä meksikolaisia keittoja.

Meksikolainen keitto

Meksikolaiset keitot

  • Caldo de queso on Luoteis-Meksikon Sonoran suunnalta lähtöisin oleva keitto, joka on saanut nimensä paikallisen quesco-juuston mukaan. Kasvissyöjälle sopivan keiton muut raaka-aineet ovat peruna, sipuli, tomaatti, vihreät chilit, oregano ja tomaattipyree.
  • Caldo de queso on kalakeitto, johon tulee kanan ohella, kikherneitä, herneitä ja porkkanaa. Sitä maustellaan valkosipulilla, kuminalla ja chipotle-chilillä. Tarjoillessa siihen lisätään avokadosiivuja, limeä ja juustopaloja.
  • Mole de olla kaktuskeitto, jonka muita pääraaka-aineita ovat peruna, vihreät pavut, maissit ja kesäkurpitsa.
  • Tortillakeitto(sopa de tortilla) on ehkä tunnetuin meksikolainen keitto, joka on saanut nimensä siihen lisättävien tortillapalojen mukaan. Muita tärkeimpiä raaka-aineita ovat tomaatti, sipuli, valkosipuli, chili ja monet muut vapaavalintaiset mausteet. Jos siihen laitetaan lihaa on se yleisimmin kanaa