Tabbouleh – Libanonilainen salaatti

Tabbouleh (myös tabouleh ja tabbule) on itäisellä Välimerellä ja Arabimaissa ja erityisesti Libanonissa suosittu kasvislisäke. Nimi on lähtöisin arabiankielisestä sanasta tābil, joka voidaan kääntää mausteeksi. Turkissa samankaltaisesta ruosta käytetään yleensä sanaa Kısır ja Armeniassa se tunnetaan nimellä eetch.

Libanonilainen salaatti Tabbouleh

Usein se on osa mezepöytää, mutta se on varsinkin ulkomailla tullut osaksi monenlaisia salaattipöytiä ja on monipuolinen lisäke myös esim. grilliruoan kanssa. Simppelin salaatin tunnusmerkkinä on, että sen osaset on pilkottu hyvin pieniksi. Perusraaka-aineet ovat persilja, minttu, tomaatti, sipuli ja bulgurvehnä.

Salaatin mausteina käytetään yleensä oliiviöljyä, sitruunan mehua ja suolaa.

Tabbouleh-reseptejä