Jollof-riisi – Länsiafrikkalainen riisi

Jollof-riisi on keskeinen elementti länsiafrikkalaisessa ruokakulttuurissa. Englanniksi se on kirjalmellisesti jollof rice, mutta ranskankielisissä maissa siihen viitataan nimellä riz au gras. Jollof-riisistä on hieman erilaisia versioita ja maiden kuten Nigerian, Ghanan ja Senegalin välillä on syntynyt kevytmielisiä kiistoja siitä, kenen versio Jollof-riisistä on paras.

Jollof riisi

Jollof-riisissä pitkäjyväiseen riisiin erilaisia kasviksia, tyypillisimmin tomaatteja, chiliä ja sipulia sekä mausteita kuten valkosipulia, tomaattipyreetä, inkivääriä ja curryjauhetta. Kasvikset ja mausteet kuullotetaan öljyssä ja lisätään riisien sekaan. Jollof-riisiä voidaan tarjota lisäkkeenä kaikenlaisille paikallisille ruoille.

Jollof-riisireseptejä