Risotto: Aito risotto ja muut ohjeet

Risotto on italilaisen keittiön tunnetuimpia ruokalajeja. Se on lähtöisin Pohjois-Italiasta, jossa eri alueilla on hieman erilaiset omat variaationsa. Ehkä tunetuin on milanolaisen keittiön Risotto alla milanese.

Mahdollisimman yksinkertaisesti ilmaistuna risotto on kuitenkin erityisestä nestettä tehokkaasti imevästä risottoriisistä valmistettu ruokalaji. Yleisesti ottaen muita keskeisimpiä raaka-aineita ovat voi, sipuli, valkoviini ja oliiviöljy, mutta mukaan voidaan laittaa monenlaisia kasviksia ja myös lihaa. Risotton valmistaminen ei ole teknisesti erityisen vaativaa, mutta vaati varsinkin valmistusajan kestävän sekoittamisen takia vaivannäköä.

Risottoreseptit

Risottoreseptit

Tähän on kasattu joitain klassisia risottoreseptejä, mutta myös muunlaisia variaatioita.

Risotto alla Milanese

Risotto al barolo

Risi e bisi

Risotto ai funghi (sienirisotto)

Parsarisotto

Kanarisotto