Barbaresco-viini – Piemonten punaviini

Barbaresco on foneettisesti samankaltaisen Barolon kanssa Piemonten ja jopa koko Italian tunnetuimpia ja arvostetuimpia punaviinejä. Barbaresco myös muistuttaa makumaailmaltaan Baroloa, mutta on kuitenkin hieman vähätanniinisempi, joskaan ei sitä todellakaan kannata sanoa vähätanniiniseksi.

Barbarescon historian katsotaan ulottuvan 1890 luvulle asti ja kansainväliseen maineensa laatuviininä se nousi 1960-luvulla. Barbarescoa on kypsytettävä vähintään 26 kuukautta. Barbarescon alkoholipitoisuus on varsin korkea. Minimissään 12,5%, mutta yleensä tätäkin korkeampi. Barbarescon väri on tumma rubiininomainen.

Barbaresco viinialue
Barbaresco Italia

Ainoa Barbarescon tekemiseen käytetty rypälelajike on Nebbiolo. Barbarescoa myös tuotetaan varsin pienellä alueella Piemontessa Alban kaupungin itäpuolella. Kolme ala-aluetta, jolla Barbarescoa tuotetaan ovat (samanniminen Barbaresco), Neive ja Treiso.

Barbaresco toimii hyvin tuhtien liharuokien kuten vaikka osso bucon kanssa. Sitä voi luontevasti syödä myös tomaattipohjaisten pastojen kanssa.