Barbaresco

Barbaresco on foneettisesti samankaltaisen Barolon kanssa Piemonten ja jopa koko Italian tunnetuimpia ja arvostetuimpia punaviinejä. Barbaresco myös muistuttaa makumaailmaltaan Baroloa, mutta on kuitenkin hieman vähätanniinisempi. Barbarescon historian katsotaan ulottuvan 1890 luvulle asti ja kansainväliseen maineensa laatuviininä se nousi 1960-luvulla. Barbarescoa on kypsytettävä vähintään 26 kuukautta. Barbarescon alkoholipitoisuus on varsin korkea. Minimissään 12,5%, mutta yleensä tätäkin korkeampi.

Barbaresco viinialue
Barbaresco Italia

Ainoa Barbarescon tekemiseen käytetty rypälelajike on Nebbiolo. Barbarescoa tuotetaan varsin pienellä vain muutamia käsittävällä alueella Alban kaupungin itäpuolella. Kolme ala-aluetta, jolla Barbarescoa tuotetaan ovat (samanniminen Barbaresco), Neive ja Treiso.