Caprilainen salaatti – (Insalata caprese)

Caprilainen salaatti (Insalata caprese) on italialaisen keittiön tunnetuimpia salaatteja. Nimensä se on saanut väitetyn kotipaikkansa Caprin saaren mukaan. Yksinkertaisen salaatin perusraaka-aineet: tuore basilika(vihreä), mozzarella(valkoinen) ja tomaatit(punainen), muodostavat myös Italian lipun värit. Myös mausteet ovat yksinkertaiset: oliiviöljyä, ja suolaa. Italiassa se tarjotaan aina antipastona, eikä koskaan pääruokien yhteydessä.

caprilainen salaatti

Caprilaisen salaatin variaatiot

Oikeaoppisen simppelistä caprilaisesta salaatista on kuitenkin erilaisiakin variaatioita. Näissä oliiviöljy voidaan korvata pestolla tai balsamietikalla. Lisäksi mukaan saatetaan laittaa oliiveja ja mausteeksi myös oreganoa tai mustapippuria.