Caponata – Sisilialainen munakoisomuhennos

Caponata Italian Sisiliasta lähtöisin oleva kahvismuhennos. Ruokalajin ehdottomasti tärkein raaka-aine on munakoiso. Muita pääraaka-aineita ovat oliiviöljy, tomaatit/tomaattimurska, oliivit, kaprikset ja selleri. Näiden lisäksi voidaan käyttää muitakin kasviksia, joista yleisimpiä ovat porkkana, paprika ja peruna. Caponata toimii Sisiliassa useimmiten lisukkeena esimerkiksi kalaruoille. Joskus sitä voidaan tarjota myös alkuruokana. Caponata voidaan tarjoilla lämpimänä tai jäähtyneenä.

Sisilialainen caponata

Caponatareseptejä

Caponata (Kokit & Potit)

Caponata eli sisilialainen munakoisomuhennos (HS)

Caponata (Alko)

Sisilialainen caponata eli kasvismuhennos (Kikattavat munakoisot)