Etiopialainen ruoka

Suurena maana Etiopian keittiö on yksi Afrikan tärkeimmistä keittiöistä ja etiopialaiset ruoat ova nykyään kohtuullisen tunnettuja mantereen ulkopuolellakin. Kasvisruoat ovat Etiopian ruokakulttuurissa tärkeässä roolissa. Liharuokiakin on ja ne ovat lähtökohtaisesti hyvin mausteisia. Erityisen tärkeitä mausteita ovat punertava, chiliä sisältävä berbere ja kardemummalla sekä basilikalla maustettu kirkastettu voi niter kibbeh.

Injera Etiopialainen ruoka

Olennainen osa etiopialaista keittiötä on teff-jauhoista tehtävä hyvin ohut injera-leipä. Se toimii sekä lautasena, jonka päälle ruoka kasataan että aterimina, jolla ruoka viedään suuhun. Ruokailu on myös hyvin kollektiivinen tapahtuma, jossa seurue tyypillisesti jakaa suuremman annoksen keskenään. Kahvi on myös Etiopiassa suosittu juoma ja usein ateria päättyy kahviin.

Italian miehityksen perintönä pastat ovat edelleen tänä päivänäkin ehkä yllättäen kohtuullisen suosittu ruokalaji Etiopiassa.

Wat (Etiopialaiset muhennokset)

Wat viittaa muhennokseen, joka voidaan valmistaa hyvin monenlaisista eri lihoista (Key wat, doro wat) ja kasviksista(shiro wat, misir vat), joskin punasipulit ovat välttämätön raaka-aine. Mausteina ovat usein miter kibbeh ja berbere.