Espanja ei kuulu aivan maailman tunnetuimpien juustomaiden joukkoon, mutta Espanjastakin löytyy mielenkiintoisia ja omaperäisiä juustoja.
Tärkeimmät Espanjalaiset juustot
- Arzúa-Ulloa on Galician alueelta lähtöisin oleva lehmänmaitojuusto.
- Cabrales on Asturian alueella valmistettava voimakkaanmakuinen sinihomejuusto.
- Garrotxa on katalonialainen vuohenmaidosta valmistettava kova maalaisjuusto.
- Idiazábal on Baskimaalta tuleva juusto, joka on valmistetaan pastöroimattomasta lampaanmaidosta.
- Manchego on lampaanmaidosta La Manchan alueella, ja vain siellä valmistettava juusto. Juuston vähimmäiskypsyttämisaika on 60 päivää.
- Mahón on Menorcan saarella lehmänmaidosta valmistettava juusto.
- Torta del Casar on Extremaduran alueella valmistettava lampaanmaitojuusto.
- Valdeon: on Leonin alueella valmistettava sinihomejuusto.