Espanjalaiset juustot

Espanja ei kuulu aivan maailman tunnetuimpen juustomaiden joukkoon, mutta Espanjastakin löytyy mielenkiintoisia ja omaperäisiä juustoja.

Tärkeimmät Espanjalaiset juustot

  • Arzúa-Ulloa on Galician alueelta lähtöisin oleva lehmänmaitojuusto.
  • Cabrales on Asturian alueella valmistettava voimakkaanmakuinen sinihomejuusto.
  • Garrotxa on katalonialainen vuohenmaidosta valmistetttava kova maalaisjuusto.
  • Idiazábal on Baskimaalta tuleva juusto, joka on valmistetaan pastöroimattomasta lampaanmaidosta.
  • Manchego on lampaanmaidosta La Manchan alueella, ja vain siellä valmistettava juusto. Juuston vähimmäiskypsyttämisaika on 60 päivää.
  • Mahón on Menorcan saarella lehmänmaidostava valmistettava juusto.
  • Torta del Casar on Extremaduran alueella valmistettava lampaanmaitojuusto.
  • Valdeon: on Leonin alueella valmistettava sinihomejuusto.