Cachaça ja Caipirinha

Cachaça on brasilialainen sokeriruokomehusta tislattu vahva alkoholijuoma ja se on Brasiliassa lähes kansallisjuoman maineesa. Käytännössä Cahcaca muistuttaa pitkälti rommia, vaikka valmistusprosessissa onkin merkityksellisiä eroja. Alkoholiprosentti saattaa vaihdella vajaan 40:n ja jopa reilun 50:n välillä. Paria prosenttia lukuunottamatta Brasilisassa valmistettu Cachaça myös kulutetaan maassa ja ainoastaan pienempiä määriä päätyy vientiin. Cachaçaa käytetään suurelta osin drinkkeihin, joista selkeästi tunnetuin on Caipirinha.

Caiprinha ja Cachaca

Caipirinha-drinkki on tosiaan selkäesti tärkein Cachaçan käyttötarkoitus. Caiprinhan ohella aineksia ovat yksinkertaisesti limetti, sokeri ja jää. Limet murskataan sokerin kanssa, lisätään jäät ja lopuksi Cachaca. Sekoita reilu 10 sekuntia. Jos Cachava korvataan vodkalla on kyseessä Caipiroska ja Caipiríssima jos korvaavana alkoholina on rommi.