Arepa on Latinalaisessa Amerikassa, erityisesti Kolumbiassa ja Venezuelassa suosittu maissileipänen. Varsinkin Venezuelassa se on lähes kansallisruoan maineessa ja on melkeinpä yksi maan symboleista. Niitä tehdään kotona tai ostetaan katuruokana kojuista.

Litteä, pyöreä leipä on monikäyttöinen ruoka, joka sopii sekä aamiaiseksi, lounaaksi, välipalaksi että illalliseksi. Arepat paistetaan joko parillalla, uunissa tai joskus jopa öljyssä friteeraten, mikä tekee niistä ulkoa rapeita ja sisältä pehmeitä
Arepa voi olla yksinkertainen, mutta usein se täytetään moninaisilla täytteillä. Yleensä täytteenä on ainakin juustoa, mutta usein myös kanaa tai naudanlihaa. Näiden lisäksi täytteinä saatetaan käyttää avokadoa, papuja, tomaattia tai kananmunaa.