Valmista grillatut kasvikset oikein

Grillaaminen on ihana tapa valmistaa ruokaa kesällä. Perinteisten grillipihvien ja makkaroiden sijaan kannattaa kuitenkin panostaa myös kasvisten grillaamiseen. Kasvisten grillauksessa on kuitenkin omat salonsa, jotka on syytä ottaa huomioon.

Valitse oikeat kasvikset grillattavaksi

.Parhaiten grillattavat kasvikset ovat ne, jotka sisältävät paljon kosteutta, kuten valkosipuli, paprika, munakoiso kurpitsa, tomaatti ja kukkakaali. Nämä kasvikset eivät kuivu grillauksen aikana ja ne saavat lisämakua grillauksesta.

Valmistele kasvikset ennen grillauksen aloittamista

Ennen kuin aloitat grillauksen, valmistele kasvikset huolellisesti. Huuhtele kasvikset puhtaiksi ja kuivaa ne paperipyyhkeellä sekä Leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.

Mausta kasvikset ennen grillauksen aloittamista. Hyviä mausteita grillatuille kasviksille ovat esimerkiksi oliiviöljy, valkosipuli, timjami ja oregano. Voit myös käyttää erilaisia marinadeja, kuten BBQ- tai tandoori-kastiketta, jos haluat antaa kasviksille vahvemman maun.

Grillaa kasvikset oikeassa lämpötilassa

On tärkeää grillailla kasvikset oikeassa lämpötilassa. Liian korkea lämpötila saa kasvikset palaneiksi, liian matala lämpötila taas saa ne kuivumaan.

Ideaali lämpötila grillatulle kasviksille on noin 200-225 astetta. Tällöin kasvikset saavat riittävästi lämpöä, jotta ne saavat makua grillauksesta, mutta eivät pala.