Vaahterasiirappi on makea siirappi, jota valmistetaan kanadantuija- tai sokerivaahterapuun mahlasta ja se on erittäin tärkeä osa ja osa myös Koillis-Yhdysvaltojen ruokakulttuuria. Sitä käytetään monilla tavoilla ruoanlaitossa, leivonnassa ja jälkiruokien valmistuksessa.
Vaahterasiirapin valmistus alkaa keväällä, kun sokerivaahterapuiden juuret alkavat imeä maasta kosteutta ja ravintoaineita. Puun sisällä kiertävä mahla alkaa virrata ylöspäin ja se voidaan kerätä talteen. Tämä tehdään asettamalla puuhun pieni hanhenkynän kaltainen piikki, jonka avulla mahla virtaa keräysastiaan. Mahla kiehautetaan ja puhdistetaan haihduttamalla ylimääräinen vesi pois. Lopputuloksena on makea ja väriltään ruskea vaahterasiirappi.
Vaahterasiirappia syödään erityisesti pannukakkujen, lettujen, vohveleiden kanssa. Kanadalaiset käyttävät vaahterasiirappia myös leivonnassa. Lisäksi vaahterasiirappia käytetään jäädykkeiden, pirtelöiden ja cocktailien makeuttamiseen.
Aito vaahteranmahlasta valmistettu siirappi on myös saavuttanut suosiota hieman terveellisempänä ruokien makeuttajana.