Tallinnan Michelin-ravintolat: Noa ja 180°

Tallinnassa Virossa ja koko Baltiassa ei pitkään ollut Michelin tähden saaneita ravintoloita, mutta 2022 kaksi tallinnalaista ravitolaa sai himotun Michelin-tähden: NOA Chef’s Hall ja 180° by Matthias Diether.

Tallinna Michelin-ravintolat

Kumpikaan ei kuitenkaan sijaitse kaupungin keskustassa. NOA Chef’s Hall sijaitsee aivan Tallinnan koillisreunalla Piritan kaupunginosassa meren rannalla osoitteessa Ranna tee 3. 180° by Matthias Diether sijaitsee hieman lähempänä keskustaa Noblesnerin alueella osoitteessa Staapli 4.

Bib Gourmand-ravintolat

Michelin-tähden saaneiden ravintoloiden ohella Tallinnassa on kuitenkin neljä Bib Gourmand-tunnustuksen Micheliniltä saanutta ravintolaa. Nämä ovat siis ravintoloita, joiden katsotaan tarjoavan hyvin valmistettua ruokaa kohtuulliseen hintaan. Nämä neljää ravintolaa ovat tällä hetkellä Härg, Lore Bistroo, Mantel ja Korsten sekä NOA. Härg sijaitsee Tallinnan modernissa ydinkeskustassa, Mantel ja Korsten hieman keskustan itäpuolella lähellä Kadriogin puistoa ja Lore Bistro puolestaan hieman kauempana Noblesnerin alueella.