Poutine on Kanadan ranskankieliseltä alueelta Quebecistä lähtöisin oleva 1950-luvulla syntynyt pikaruokalaji, joka on sittemmin muuttunut läpi Kanadan suosituksi ruoksi, mutta poutine tunnetaan nykyään jo maan ulkopuolellakin.
Simppelissä pikaruoassa ranskalaisten perunoiden päälle laitetaan juustoa ja ruskeakastiketta. Se on suosittu ruoka erityisesti pitkän baari-illan aikana tai sen päätteeksi.
Poutinesta on tietysti monia variaatioita jotka liittyvät yksinkertaisimmillaan käytettyyn juuston ja kastikkeen raaka-aineisiin sekä näiden kahden määrään suhteessa ranskalaisiin perunoihin.
Päälle voidaan kuitenkin laittaa myös lihapaloja, kanaa, pekonia, makkarapaloja tai ehkä muutakin. Jos halutaan vielä lisää makua, niin chili ja valkosipuli ovat mahdollisia mausteita.