Erilaiset keitot ovat keskeinen osa kiinalaista keittiötä.
Kiinalaisia keittoja
- Banmian (板面) on nimitys yhdelle suosituimmista kiinalaisista nuudelikeitoista. Käytetyt lihat ja kasvikset vaihtelevat.
- Geng (羹) on kirkas kiinalainen kalakeitto.
- Hulatang on alkujaan Henanin alueella syntynyt tulinen keitto. Nykyään se on levinnyt muuallekin Kiinan ja ulkomaille asti. Amerikassa siihen saatetaan viitana nimellä spicy soup. Välttämättömät raaka-aineet ovat paprika, chili ja mustapippuri. Lihallisessa versiossa liha on yleensä nautaa.
- Kuuma ja hapan keitto(胡辣汤) on suosittu sichuanilainen lihakeitto. Lihan ohella suosittuja raaka-aineita ovat bambunversot, sienet ja tofu.
- Tong sui on lämmin ja makea jälkiruokakeitto. Keitosta on monia variaatioita, jotka voivat sisältää esim. seesamia tai maapähkinöitä.