Popcorn – Tunnetuin leffaherkku

Popcorn on varmaankin maailman suosituin leffaeväs, mutta muutenkin suosittu suolainen naposteluruoka. Popcornia saadaan kun maissinjyviä kuumennetaan niin pitkään, että ne poksahtavat auki. Simppeleitä mausteita popkornille ovat tietysti suola ja voi, mutta muitakin esimerkiksi tulisempiakin mausteita käytetään. Jotkut myös tekevät popkornista makeaa sokerisilla mausteilla.

Popkorni leffaeväs

Popkornin historia ulottuu jopa yllättävän pitkälle. Etelä-Amerikassa maissi on ollut tuhansia vuosia tärkeä raaka-aine ja ilmeisesti jo tuhansia vuosia sitten jotkut keksivät paukutella maissin jyviä auki kuumuuden avulla. Modernina aikana se alkoi saavuttaa suosiota Yhdysvalloissa 1800-luvun puolivälissä. Popcornkärryt tulivat tunnetuksi näyksi amerikkalaisissa kaupungeissa 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä.

Hyvin suosituksi leffaevääksi se muodostui 1930-luvulla. Popkornia paukuteltiin kotioloissakin auki jo aiemmin, mutta entistä suositummaksi ne muuttuivat 1980-luvun alussa mikropopkornin synnyn ansiosta. Nykyään kotioloihinkin on saatavilla myös pienempiä, spesifisti popkornin valmistukseen tehtyjä koneita.