Huevos rancheros – meksikolainen aamiaistortilla

Huevos rancheros on Meksikossa ja nykyään myös Amerikassa brunssillakin suosittu aamiaistortilla. Käytännössä se on tortilla, jonka sisään laitetaan myös paistettuja kananmunia. Usein tortilassa on lisäksi ainakin papuja. Huevos rancheros kääntyy suomeksi maanviljelijän muniksi.

Huevas rancheros aamiaistortilla

Huevos rancheros valmistuu laittamalla pannulle maissitortilla ja kasaamalla sen päälle paputahnaa sekä tomaattipohjaista salsaa, esim. pico de galloa. Tämän päälle laitetaan toisella pannulla paistetut kananmunat. Lisäksi sekaan voidaan kuitenkin laittaa vähän mitä muutakin vaan. Meksikolaisen keittiön olennaiset raaka-aineet chili, avokado ja korianteri ovat myös tässä usein käytettyjä mausteita. Tyypilisimmin tässä aamiaistortillassa ei ole lihaa, mutta myös chorizoa ja kinkkua sisältäviä versioita on.