Enchilada – juustokuorrutteiset uunitortillat

Enchilada on meksikolainen ruokalaji, jossa perinteinen tortilla kierrätetään vielä uunin kautta. Enchilada on rullalle kääritty ja täytetty maissitorilla kuten fajita, mutta se kuorrutetaan vielä (tulisella) tomaattikastikkeella sekä juustolla ja gratinoidaan tämän jälkeen uunissa. Tällaiset uunitortillat voidaan täyttää samoilla täytteillä kuin muutkin tortillatyypit, eli uunitortilloihin voidaan laittaa erilaista lihaa, papuja, juustoja, kasviksia ja salsoja.

Enchiladojen plussaksi voidaan laskea myös se, että toisin kuin itse täytettävien tortillojen kanssa näpertäessä, ovat enchiladat kollektiivisesti helpompia syötäviä, sillä ne on kuitenkin syötävä veitsen ja haarukan kanssa.

Enchilada eli uunitortillat

Enchilada-reseptejä

Kanatäytteiset enchiladat (Valio)

Jauhelihatäytteiset enchiladat (Santa Maria)

Uunitortillat (Keittiö Koivikon Katveessa)

Naudanliha-enchiladat (Yhteishyvä)

Enchiladat nyhtökauralla (Gold&Green)