Weisswurst – Valkoinen saksalainen makkara

Weisswurst (Weißwurst) on tunnettu saksalainen valkoinen makkara. Se on lähtöisin spesifisti Baijerin alueelta ja siellä sitä ei kuuluisi syödä puolenpäivän jälkeen tai ainakaan koskaan lounasajan jälkeen. Weisswurstin raaka-aineena toimii vasikan ja possunlihan yhdistelmä. Makkara maustetaan persiljalla, sitruunanmehulla, sipulilla, kardemummalla ja inkiväärillä.

weisswurst saksalainen valkoinen makkara

Weisswurstia ei paisteta, vaan makkara lämmitetään kuumassa, mutta alle kiehumispisteen olevassa vedessä. Makkarat tuodaan pöytään kulhossa, jossa on vielä kuumaa keittovettä pitämässä makkarat lämpimänä. Weisswurstin kuorta ei syödä, vaan täytteenä oleva liha kuoritaan irti kuorista.

Valkoisten makkaroiden kanssa tarjoillaan makeaa baijerilaista sinappia ja brezeliä. Jos haluaa hieman tuhdimpia lisukkeita, niin hapankaali ja perunasalaatti ovat perinteiset vaihtoehdot. Jos makkaroiden kanssa juodaan alkoholia, on vehnäolut perinteisin valinta.