Quiche on ranskalaisen keittiön termi piirakalle. Taikinakuoren sisään laitetaan kananmunalla tai maidolla hyydytettyä täytettä, joka usein sisältää lihaa, erityisesti pekonia (lardon) tai kinkkua, mutta kasviksiakin voidaan käyttää. Quiche voidaan tarjota joko lämpimänä tai kylmänä.
Quiche Lorraine
Suosituin quiche-variaatio on varmasti Quiche Lorraine eli lorrainelainen piiras, jossa täytteenä on pekonia. Muita suosittuja variaatioita ovat piiraat, joissa lisätäytteenä ovat juusto (fromage), herkkusienet (champignons), pinaatti (florentine) ja tomaatit (provençale).
Quiche-reseptejä
Quiche Lorraine eli Juustopiiras (Valio)
Ranskalainen kinkkupiiras – quiche lorraine (Kinuskikissa)
Quiche Lorraine – Ranskalainen klassikkopiiras (Alko)
Juusto-sieniquiche (Koti ja keittiö)
Herkullinen kasvis-juustoquiche (Askel Terveyteen)