Amuse Bouche – Ranskalainen keittiön tervehdys

Amuse-bouche viittaa ranskalaisesta keittiöstä lähteneeseen, mutta sittemmin laajemmin maailman (kalliimpiin ja “hienostuneempiin”) ravintoihin levinneeseen tapaan tarjota ravintolavieraalle pieni “keittiön tervehdys”. Amuse Boucheta ei tarjota ruokalistalla, eikä niistä veloiteta.

Amuse-bouche on pieni, usein kerralla suuhun mahtuva, tai korkeintaan kahdella haukkauksella syötävä ja visuaalisesi nätti suupalanen, jonka on tarkoitus antaa maistiainen kokin makumaailmasta. Amuse Bouche kääntyy kirjaimellisesti suun viihdyttäjäksi. Se tarjotaan monesti hieman erikoisissa astioista tai se voi olla kasattu lusikan päälle.

Ruokaa syödään ennen varsinaista ateriaa, eikä sen kanssa ole erillistä ruokajuomaa.