Pisco – Perulainen viina

Pisco on varmasti tunnetuin perulainen alkoholijuoma ja se on maassa kansallisjuoman maineessa. Se muistuttaa hieman brandtya ja väriltään joko melko väritöntä tai kellertävää. Rypäleet toimivat sen raaka-aineena, joten siitä tuotetaan Perun ohella myös Chilen viininalueilla ja on lisäksi suosittua myös Boliviassa. Perun ja Chilen välillä on jopa ollut kevyttä kiistaa siitä, kumman alueella juoma on keksitty. Piscoa on tuotettu 1700-luvun puolivälistä alkaen ja se on tullut laajemmin tunnetuksi jo 1800-luvulla.

Perulainen viina pisco

Miedoimpien piscojen alkoholipitoisuus on 35%, mutta vahvimmissa se nousee pitkälle yli 40 prosentin päälle.

Pisco-drinkit

Piscoa voidaan käyttää ja käytetäänkin monenlaisiin cocktaileihin, mutta niistä varmaankin tunnetuin on Pisco sour, johon tulee piscon lisäksi sokerisiirappia, Angostuuraa ja jäitä.