Ruokatuokio

Kaikkea jännää ruoka-aiheista

  • Eri maiden keittiöt
    • Argentiinalainen keittiö
    • Espanjalainen keittiö ja ruokakulttuuri
    • Intialainen keittiö
    • Italialainen ruoka – Saapasmaan ruokakulttuuri
    • Kiinalainen keittiö ja ruokakulttuuri
    • Kreikkalainen Ruoka – Välimeren ruokavalio ja muuta kreikasta
    • Korealainen keittiö
    • Meksikolainen keittiö ja ruokakulttuuri
    • Perulainen keittiö
    • Puolalainen ruoka
    • Ranskalainen keittiö
    • Turkkilainen keittiö
    • Saksalainen ruoka- ja juomakulttuuri
    • Unkarilainen ruoka
    • Venäläinen ruoka – Itänaapurin ruokakulttuuri
    • Vietnamilainen ruoka
  • Juomat
    • Aperatiivi / alkudrinkki
    • Digestiivi
    • Italialaiset viinat
    • Italian viinialueet
    • Ranskalaiset viinat
    • Ranskan viinialueet: Bordeaux, Champagne, Loire
    • Vehnäolut: Saksalainen Weißbier, Belgialainen Witbier
    • Ranskalainen siideri – Cidre
  • Juustot
    • Sveitsiläiset juustot
    • Italialaiset juustot
    • Ranskalaiset juustot
    • Hollantilaiset juustot
  • Eri maiden keittiöt
    • Argentiinalainen keittiö
    • Espanjalainen keittiö ja ruokakulttuuri
    • Intialainen keittiö
    • Italialainen ruoka – Saapasmaan ruokakulttuuri
    • Kiinalainen keittiö ja ruokakulttuuri
    • Kreikkalainen Ruoka – Välimeren ruokavalio ja muuta kreikasta
    • Korealainen keittiö
    • Meksikolainen keittiö ja ruokakulttuuri
    • Perulainen keittiö
    • Puolalainen ruoka
    • Ranskalainen keittiö
    • Turkkilainen keittiö
    • Saksalainen ruoka- ja juomakulttuuri
    • Unkarilainen ruoka
    • Venäläinen ruoka – Itänaapurin ruokakulttuuri
    • Vietnamilainen ruoka
  • Juomat
    • Aperatiivi / alkudrinkki
    • Digestiivi
    • Italialaiset viinat
    • Italian viinialueet
    • Ranskalaiset viinat
    • Ranskan viinialueet: Bordeaux, Champagne, Loire
    • Vehnäolut: Saksalainen Weißbier, Belgialainen Witbier
    • Ranskalainen siideri – Cidre
  • Juustot
    • Sveitsiläiset juustot
    • Italialaiset juustot
    • Ranskalaiset juustot
    • Hollantilaiset juustot

Bougatsa – Kreikkalainen leivonnainen aamiaiselle

Bougatsa kreikkalaisen keittiön, erityisesti aamiaisella suosittu filo-taikinaan tehty leivonnainen. Se voi olla joko suolainen tai makea. Makean piiraan täytteeksi laitetaan vaniljatäytettä ja saatetaan koristella tomusokreilla. Suolaisen piiran täytteenä käytetään juustoa kuten fetaa ja usein myös jauhelihaa.

Bougatsa-reseptejä

  • Bougatsa (Keittotaito)
  • Kreikkalainen bougatsa (Hämmentäjä)
  • Bugátsa (Ihana Kreeta)

Ruokatuokioita Talveen

Caldeirada – Portugalilainen kalapata

Glühwein eli Saksalainen hehkuviini

Irish stew – Irlantilainen lihapata

Maailman makkaroita

Panettone – Italialainen joulukakku

Raclette

Röstiperunat

Texasilainen keittiö ja ruokakulttuuri

Vaahterasiirappi

 

Powered by WordPress. Foodica WordPress Theme by WPZOOM.