Lambrusco – Kuohuva punaviini

Lambrusco-nimellä viitataan helmeilevään tai kevyesti kuohuvaan(frizzante), spesifisti emiliaromagnalaiseen punaviiniin. Viinin tuotantoalueet Emilia Romagnassa ovat nimeltään:

  • Lambrusco Grasparossa di Castelvetro 
  • Lambrusco Reggiano 
  • Lambrusco Salamino di Santa Croce
  • Lambrusco di Sorbara

Lambruscoa tuotetaan myös alueen ulkopuolella Lombardiassa lähellä Mantovaa.

Lambrusco on italialaisista punaviineistä niitä, joita pidetään massatuotettuna seurusteluviininä eikä varsinaisesti laatuviininä. Sitä tuotetaan samannimisistä Lambrusco-rypäleistä, joita jo muinaiset roomalaiset käyttivät.

Lambrusco kuohuva punaviini

Makea, hieman kuohuva ja vähätanniininen punaviini nousi hieman suositummaksi ja helpommin juotavaksi vientiviiniksi 70- ja 80-luvuilla ja sai hieman huonon maineen. Joskin viime vuosikymmeninä jotkut tuottajat ovat panostaneet myös laadukkaampien Lambruscojen luomiseen.