Lambrusco-nimellä viitataan helmeilevään tai kevyesti kuohuvaan(frizzante), spesifisti emiliaromagnalaiseen punaviiniin. Viinin tuotantoalueet Emilia Romagnassa ovat nimeltään:
- Lambrusco Grasparossa di Castelvetro
- Lambrusco Reggiano
- Lambrusco Salamino di Santa Croce
- Lambrusco di Sorbara
Lambruscoa tuotetaan myös alueen ulkopuolella Lombardiassa lähellä Mantovaa.
Lambrusco on italialaisista punaviineistä niitä, joita pidetään massatuotettuna seurusteluviininä eikä varsinaisesti laatuviininä. Sitä tuotetaan samannimisistä Lambrusco-rypäleistä, joita jo muinaiset roomalaiset käyttivät.
Makea, hieman kuohuva ja vähätanniininen punaviini nousi hieman suositummaksi ja helpommin juotavaksi vientiviiniksi 70- ja 80-luvuilla ja sai hieman huonon maineen. Joskin viime vuosikymmeninä jotkut tuottajat ovat panostaneet myös laadukkaampien Lambruscojen luomiseen.