Papas arrugadas on yksi Kanariansaarten tunnetuimmista ruokalajeista. Periaatteessa perunat valmistetaan vain keittämällä pestyt, mutta kuorimattomat perunat hyvin suolaisessa vedessä, jolloin niihin muodostuu suolainen ja ryppyinen ulkokuori. Aikoinaan käytettiin merivettä, mutta nykyään suolaa vain lisätään erikseen reilulla kädellä.
Kanarian perunat voidaan tavallisten perunoiden tapaan tarjota lisukkeena liharuoan kanssa, mutta ryppyperunoita voidaan tarjota ilman varsinaista liharuokaa, jolloin niiden päälle laitetaan mojo rojo-kastiketta.
Mojo-kastike (Mojo-verde)
Mojon perusraaka-aineita ovat oliiviöljy, valkosipuli, paprika, pippuri, kumina ja korianteri. Muitakin mausteita voidaan tietysti käyttää.
Papas arrugas (kanarian peruna-reseptejä)
Papas arrugadas ja Mojo Rojo -kastike (Yhteishyvä)