Chianti on yksi Italian ja melkeinpä koko maailma tunnetuimmista punaviineistä. Sitä tuotetaan keskellä Toscanaa Firenzen, Pisan, Sienan, Arezzon, Pistoian ja Praton kuntien alueella. Chiantin historia ulottuu renessanssiin ja jopa keskiajalle asti. Chiantia on myös saatavissa monissa hintaluokissa. Aivan perus-Chianteja kalliimpia ovat Chianti Classico ja Chianti Riserva.
Chianti ruoan kanssa
Italiassa Chiantia juodaan usein tomaattisten pastojen kanssa, joiden kanssa sen ajatellaan toimivan hyvin. Chianti on kuitenkin varsin monikäyttöinen punaviini ja sopii hyvin yhteen melko erilaisten ruokien kanssa. Ikääntyneet Chiantit kelpaavat hyvin tuhdimpien pihvien kaveriksi.
Chiantin rypäleet
Chiantin päärypäleenä toimii Sangiovese, jota on vähintään 70%. Tämän lisäksi lopusta 30 prosentista puolet on Canaioloa ja puolet Malvasia Biancaa.