Mitä on Fine dining?

Fine dining ei ole aivan yksiselitteinen käsite, mutta sillä viitataan kalliimpiin, arvostetumpiin ja muodollisempiin ravintoloihin. Työntekijöiden määrä suhteessa asiakaspaikoihin on suuri . Usein oletus on, ettei pieniä lapsia tuoda fine dining-ravintoloihin.

Fine dining ruoka

Odotukset tarjoilijoidenkin tietotaidosta ovat korkealla ja heidän pitää pystyä selittämään menun yksityiskohdat, vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin ruoista ja suosittelemaan sopivat juomavaihtoehdot. Kaikkiin ruokailun yksityiskohtiin on kiinnitetty enemmän huomiota. Ruokailu tyypillisesti muodostuu useammasta ruokalajista, eivätkä yksittäiset ruokalajit välttämättä ole kovin suuria. Menu on myös melko selkeästi etukäteen suunniteltu eikä vaihtoehtoja ole kovin montaa. Aterimet on katettu niin, että ruokailu aloitetaan lautasesta kauimmaisilla aterimilla

Fine dining-ravintolat ovat tietysti myös hintahaarukan yläpäässä. Fine dining ravintoloihin kannattaa lähtökohtaisesti varata pöydät etukäteen, eikä kannata luottaa että ilman tätä pääsee syömään. Perinteisesti niihin on liitetty valkoiset pöytäliinat, mutta tämä ei ole varsinkaan nykyään mitenkään välttämätöntä tai oleellista.