Mitä on Fine dining?

Fine dining ei ole aivan yksiselitteinen käsite, mutta sillä viitataan arvostetumpiin ja muodollisempiin ravintoloihin. Usein oletus on, ettei pieniä lapsia tuoda fine dining-ravintoloihin. Aterimet on katettu niin, että ruokailu aloitetaan lautasesta kauimmaisilla aterimilla. Odotukset tarjoilijoidenkin tietotaidosta ovat korkealla ja heidän pitää pystyä selittämään menun yksityiskohdat ja suosittelemaan sopivat juomavaihtoehdot. Kaikkiin ruokailun yksityiskohtiin on kiinnitetty enemmän huomiota. Näissä ravintoloissa ruokailu tyypillisesti muodostuu useammasta ruokalajista, eivätkä yksittäiset ruokalajit välttämättä ole kovin suuria. Menu on myös melko selkeästi etukäteen suunniteltu eikä vaihtoehtoja ole kovin montaa.

Fine dining-ravintolat ovat tietysti myös hintahaarukan yläpäässä. Fine dining ravintoloihin kannattaa lähtökohtaisesti varata pöydät etukäteen, eikä kannata luottaa että ilman tätä pääsee syömään. Perinteisesti niihin on liitetty valkoiset pöytäliinat, mutta tämä ei ole varsinkaan nykyään mitenkään välttämätöntä tai oleellista.