Tomaattikastike pizzaan italialaisittain

Pizzapohjan jälkeen italialaisen pizzan tärkeimpiä asioita on tomaattikastike. Vähän samoin kuin pohjassakin, aidon italialaisen pizzan tomaattikastike rakentuu simppeleistä aineiksista. Pizzan tomaattikastiketta ei tule keittää kokoon eikä sitä ole ylipäätään tarvetta käyttää pannulla tai hauduttaa. Tämä ainoastaan tekee kastikkeesta vähemmän raikkaan ja tunkkaisemman. Riittää kunhan raaka-aineet yhdistellään sauvasekoitinta avauksi käyttäen.

Paras tulos saadaan kokonaisia kuorittuja tomaatteja soseuttamalla, mutta tomaattimurskaakin voi käyttää. Lopputulos on silloin hieman vähemmän täydellinen. Paseerattua tomaattia olisi kuitenkin syytä välttää.

Pizzakastikkeen Raaka-aineet

  • Kuoritut tomaatit
  • suola
  • oliiviöljy
  • valkosipuli
  • basilika